Veel gestelde vragen

Moet ik een rashond hebben om mee te kunnen doen?
Elke hond is bij ons welkom om mee te doen aan de cursus, zowel rashonden als niet-rashonden

Moet mijn hond ingeent zijn om mee te mogen doen?
Ja, uw hond moet zijn inentingen gehad hebben om mee te mogen doen aan de cursussen. In principe geldt dat de hond  de inentingen gehad moet hebben die horen bij de leeftijd van de hond.

Mijn hond is ziek, mag ik toch meedoen met de les?
Nee, als uw hond ziek is kunt u beter een les overslaan. Niet alleen loopt u het risico om andere honden aan te steken, maar een zieke hond zal niet veel leren. Dit levert alleen een gefrustreerde eigenaar op terwijl de hond er niets aan kan doen. U blijft zelf ook liever thuis als u ziek bent.

Zijn jullie cursussen niet heel erg goedkoop?
Wij zijn een groep instructeurs die voor het plezier lesgeven en hun kennis over willen dragen op andere hondenbezitters. Alle instructeurs zijn gecertificeerd en volgen cursussen om hun niveau op peil te houden. Omdat wij dit voor ons plezier doen, kunnen we de kosten laag houden. Het cursusgeld is in principe voldoende om de gemaakte kosten voor onder andere het veld te betalen. Onze beloning komt uit tevreden cursisten en goed opgeleide honden.

Kan ik een proefles volgen?
Het volgen van een proefles is niet mogelijk. Gedurende de cursus raken de honden van een groep aan elkaar gewend. Als daar een “vreemde” hond halverwege de cursus bij komt voor een proefles geeft dat onrust in de les en komt dat de prestaties van de cursisten niet ten goede. Uiteraard bent u wel van harte welkom om een keer te komen kijken bij onze lessen voordat u zich aanmeldt. Onze instructeurs staan u graag te woord tussen de lessen door om u uitleg te geven over onze manier van werken.