Puppycursus

De puppycursus is misschien wel de belangrijkste cursus in het hele leven van je hond. De hele wereld is nog nieuw en spannend voor de pup en deze periode in het leven van de hond legt de basis voor het gedrag in latere jaren. De puppycursus biedt de basis vaardigheden voor de hond van waaruit in volgende cursussen verder gewerkt wordt.

Tijdens de puppycursus besteden we onder andere aandacht aan de volgende oefeningen:

  1. Gedrag t.a.v. andere honden
  2. Gebit tonen
  3. Volgen (aandachtig links naast u mee lopen)
  4. Zitten en blijf
  5. Komen op bevel
  6. Af (lig) en er bij blijven
  7. Spelen met je hond
  8. Algemene indruk baas-hond

Bij de puppycursus geldt dat alle oefeningen aangelijnd uitgevoerd worden. We werken met voer en speeltjes als beloning voor de hond bij het trainen. De lessen in de puppycursus duren een half uur. Naast de praktische oefeningen vertelt de instructeur tijdens de les ook het een en ander over de theorie: hoe leert een hond, hoe krijg ik mijn pup zindelijk, wat mag wel en niet tijdens het socialiseren etc. Uiteraard is er voor na de les ruim de gelegenheid om extra vragen te stellen aan de trainer.

Aan het einde van de cursus volgt een korte toets waarin we kijken hoe ver de pup inmiddels is. Elke pup krijgt na afloop van de cursus een certificaat mee naar huis.

IMG_1901